25/5/10

Όλοι στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, Τετάρτη 26-5-10, 3ο Δ.Σ. Αιγάλεω

clip_image002Εδώ και 7 μήνες Κυβέρνηση, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, τα κοράκια του χρηματιστηρίου, το ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο, με την θερμή υποστήριξη των ΜΜΕ, αφού ρήμαξαν και έκλεψαν για χρόνια κάθε πόρο και κάθε οικονομία του λαού μας, σαρώνουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Παγώνουν, μισθούς και συντάξεις, κόβουν επιδόματα ακόμα και από τους χαμηλοσυνταξιούχους, βάζουν παντού φόρους και χαράτσια, διαλύουν την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, σαρώνουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα βάζουν παντού φόρους και χαράτσια. Οδηγούν το λαό μας στη χρεοκοπία, τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Θέλουν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω!!

ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και ΛΑΟΣ υπέγραψαν την καταδίκη μας:

Στους μισθούς

- ΜΕΙΩΣΗ 25% ΜΕ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!!

- Στα 250 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, ενώ το δώρο των Χριστουγέννων στα 500 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους

- Μείωση επιπλέον 8% στα επιδόματα του δημοσίου και 3% στις αποδοχές των ΔΕΚΟ

- Τριετές πάγωμα των μισθών

- Νέο ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο τομέα από το 2011 με στόχο τη μείωση των βασικών μισθών και τη διαφοροποίηση παλιών και νέων εργαζομένων

Στις συντάξεις

- Στα 200 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας ενώ στα 400 ευρώ το δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (όσοι παίρνουν μεικτή σύνταξη 2.500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός κόβονται τελείως)

- Νέα μείωση των συντάξεων μέσω επιβολής του ΛΑΦΚΑ. - Οι συντάξεις παγώνουν για τρία χρόνια

Στον ιδιωτικό τομέα

- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ

- Σύμφωνο πρώτης πρόσληψης με δραματική μείωση του κατώτερου μισθού των νέων εργαζομένων σε 560 ευρώ από 730!!!!

- Αύξηση του ορίου των απολύσεων από το 2% στο 4% - Μείωση των αποζημιώσεων

-Μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης-Μείωση των κατώτερων αποδοχών στα 640 ευρώ.

Στα εισπρακτικά μέτρα

- Ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων

- Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, 11% και 5,5%

- Αύξηση 10% της φορολογίας στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα

Ετοιμάζουν νέα επίθεση στο ασφαλιστικό

Τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δίνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι το πρώτο βήμα στην εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ για την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Στο μνημόνιο που ήδη από την περασμένη Πέμπτη είναι νόμος του κράτους, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

· Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος για όλα τα Ταμεία, το οποίο μάλιστα θα συνδεθεί και με το προσδόκιμο όριο ζωής. Από το 2011 το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους θα είναι το 60ό έτος. Αύξηση και διεύρυνση σε όλα τα Ταμεία της ποινής για «πρόωρη» συνταξιοδότηση. Σε όποιον αποχωρεί μεταξύ του 60ού και 65ού έτους, θα επιβάλλεται ποινή μείωση της σύνταξης κατά 6% ετησίως.

· Τα χρόνια εργασίας για την πλήρη σύνταξη αυξάνονται στα 40 χρόνια από τα 35 χρόνια με όριο ηλικίας ή τα 37 χωρίς όριο ηλικίας. Σε αυτό οδηγεί υποχρεωτικά και με μαθηματική ακρίβεια η δραματική μείωση της σύνταξης μέσα από το νέο τρόπο υπολογισμού.

· Το κράτος σταματά να χρηματοδοτεί την Κοινωνική Ασφάλιση. Η συνεισφορά του περιορίζεται στην προνοιακή σύνταξη ή στο λεγόμενο τμήμα της «βασικής» με το νέο σύστημα.

· Μέχρι το 2017 διαμορφώνονται 3 Ταμεία κύριας σύνταξης (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες). Το νέο σύστημα προβλέπει την καταβολή σύνταξης που θα αποτελείται από δύο τμήματα. Τη «βασική» και την «αναλογική». Όμως, το άθροισμα και των δύο θα είναι πολύ μικρότερο ακόμα και από τις πενιχρές συντάξεις που δίνονται σήμερα.

Κύμα οργής και αγωνιστικής ανάτασης διαπερνά την εκπαίδευση.

 Τα σχολεία βράζουν clip_image003από θυμό!! Η κατάληψη της αστυνομοκρατούμενης ΕΡΤ από τους εκπαιδευτικούς, η μαζική συμμετοχή στις απεργίες στις 4, 5 και 20 Μάη, η συμμετοχή στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, η μαζική άρνηση του «Νέου Σχολείου» και της αξιολόγησης από τους Συλλόγους Διδασκόντων, η άρνηση των υποχρεωτικών υπερωριών, η άρνηση να γίνουμε “μέντορες” στις πλάτες των νέων συναδέλφων, η άρνηση να στείλουμε ηλεκτρονικά στοιχεία και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Αμάθειας είναι στιγμές μόνο της έκφρασης της αγανάκτησης και της αγωνιστικής διάθεσης των εκπαιδευτικών.

Η απίστευτη έκρηξη της λαϊκής οργής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Η κυβέρνηση, δεν έχει καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση ούτε για τα αντιλαϊκά της μέτρα ούτε για την παραχώρηση της χώρας στην Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Καμιά στημένη δημοσκόπηση, κανένα πολιτικό παιχνίδι οικουμενικής συναίνεσης των κομμάτων, καμιά εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.

Σήμερα, χρειάζεται να βαθύνουμε το ρήγμα που άνοιξε, χρειαζόμαστε να μετατρέψουμε το ορμητικό ποτάμι της 5ης Μάη, σε μόνιμη, διαρκή απειλή για την κυβέρνηση κι όλο το μπλοκ εξουσίας!

- Να απαιτήσουμε την ανατροπή της επίθεσης, κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες. Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα

- Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας, παιδεία υγεία, ασφάλιση καθολική και δημόσια για όλους

- Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, να φορολογηθεί το κεφάλαιο, η εκκλησία, «άμεσος δραστικός περιορισμός των εξοπλιστικών δαπανών», έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ, έξοδο από την Ε.Ε.

- Να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια, τις συνελεύσεις και τις απεργίες, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τη συνέχεια του αγώνα με την οργάνωση Γενικών Απεργιών έως την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των νόμων.

- Μαζική πολιτική ανυπακοή- καμιά συνεργασία με το Υπουργείο που μας βρίζει, μας απαξιώνει, μας συκοφαντεί και μας ρημάζει τις ζωές.

Η ελπίδα κυοφορείται, μέσα στη φωτιά του αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις, στις συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις εκατοντάδες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Σήμερα, χρειάζεται να βγούμε ξανά στους δρόμους, όχι μόνο για να πάρουν πίσω τα μέτρα, αλλά για να ορίσουμε ξανά την ίδια μας τη ζωή, στους χώρους δουλειάς, στην παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις γειτονιές μας.

Έλα λοιπόν την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Άκου, σκέψου, ΜΙΛΑ!! Μας κλέβουν τη ζωή. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστική για τη ζωή σου, για τη ζωή των παιδιών σου, για ολόκληρη την κοινωνία. Από τη στάση που θα κρατήσεις εξαρτώνται ΟΛΑ…

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ NΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε.-ΔΝT

Δεν υπάρχουν σχόλια: