12/5/10

Πρόταση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης-Παρέμβασης για την επόμενη περίοδο

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε την παράδοση της χώρας και των εργαζόμενων στα νύχια του ΔΝΤ. Βρισκόμαστε, χωρίς υπερβολή, ένα μόλις βήμα πριν από μια ιστορική αντιδραστική τομή, με πρωτοφανείς αρνητικές επιπτώσεις, σε όλους τους όρους εργασίας, αναπαραγωγής, δημοκρατίας και πολιτισμού των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και ο ανεκδιήγητος αλλά άκρως επικίνδυνος πρωθυπουργός του, επωμίζονται τη μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη για την επιλογή αυτή. Μοιράζονται την ευθύνη με τον σύμμαχο του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, αλλά και με την ουσιαστική συνενοχή της ΝΔ, που δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει με τις δήθεν διαφοροποιήσεις της. Όλοι έπραξαν κατ’ απαίτηση των τραπεζιτών, του ΣΕΒ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποκρουστικό, αντεργατικό και οπισθοδρομικό πρόσωπο της ΕΕ αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων εργαζόμενων.

Όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι μάγοι, με την πολιτική τους, απελευθέρωσαν το τζίνι της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους. Τώρα, εκλιπαρούν για τη στήριξη του αμερικανικού, του ευρωπαϊκού και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου για να σωθούν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και το ευρώ τους, οδηγώντας στη χρεοκοπία τον προϋπολογισμό της εργατικής και λαϊκής οικογένειας για μια δεκαετία τουλάχιστον.

Από όπου πέρασε το ΔΝΤ και εφαρμόστηκε το πρόγραμμά του άφησε πίσω του καμένη γη. Επικράτησε ο πιο άγριος ανταγωνισμός, ο εκφασισμός της δημοκρατίας, η εκπόρνευση της πολιτικής και ο αγριανθρωπικός πολιτισμός, όχι μόνο μεταξύ των αστών, αλλά και μεταξύ των εργατών.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο και η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας δε σταματάει πουθενά…

Μετά την άγρια επίθεση στο εισόδημα μας, που συνεχίζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο και την επικείμενη αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας είναι ευθεία επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και οδηγεί στη συνολική απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Υποτάσσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο πρόγραμμα οικονομικού στραγγαλισμού (αλλιώς Σταθερότητας) της εκπαίδευσης και τους όρους πρόσληψης κι εργασίας των εκπαιδευτικών στο νέο μοντέλο εργασίας συνολικά στην κοινωνία (αξιολόγηση, σχολείο της αγοράς, επιμήκυνση του ωραρίου, μαζική απόλυση 17.000 ωρομίσθιων κι αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.λ.π.)

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Μπροστά σε όλα αυτά, εμείς οι εκπαιδευτικοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ως εργαζόμενοι και όχι σαν φωτισμένοι που θα σε σώσουν, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να σου πούμε την αλήθεια… και η αλήθεια είναι πως μας κήρυξαν τον πόλεμο και με πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε! Η αλήθεια είναι πως με 24ωρες απεργίες (πολιτικές διαμαρτυρίες) και απογευματινά συλλαλητήρια δε γίνεται να αντικρούσουμε την επίθεση και παρόλο που θα είμαστε εδώ και θα συμμετέχουμε σε όλες τις απεργίες και τα συλλαλητήρια, η αλήθεια είναι πως μόνο με μια γενική απεργία διάρκειας (από όσο περισσότερους κλάδους) μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση.

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης και με πλήρη αίσθηση της δυσκολίας που έχεις, στριμωγμένος από δάνεια και υποχρεώσεις, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να σου πούμε την αλήθεια και να σου προτείνουμε να στηρίξεις μαζί μας στη Γ.Σ. του Συλλόγου την παρακάτω πρόταση που στοχεύει να ανοίξει το καπάκι και να συμπαρασύρει και άλλους κλάδους μιας και συμπίπτει χρονικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τη εκπαίδευση αλλά και με την κατάθεση του ασφαλιστικού. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

1) 3ημερη απεργία αν το νομοσχέδιο έρθει για ψήφιση πριν τις 10/5, γιατί δεν μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με μια 24ωρη στην απόλυση 17.000 συναδέλφων μας. (αυτή η πρόταση ισχύει μόνο αν το νομοσχέδιο κατατεθεί πριν τις 10/5)

2) 5μερη απεργία από Δευτέρα 10 Μαΐου στην οποία καλούμε να συμμετέχουν οι καθηγητές αλλά και άλλοι κλάδοι του Δημοσίου. Ειδικά για τους καθηγητές θεωρούμε πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να κινητοποιηθούν στις εξετάσεις όντας βρισκόμενοι σε μια απεργία και όχι να την ξεκινήσουν την ημέρα έναρξης των εξετάσεων. Την Παρασκευή 14/5 Γενική συνέλευση για συνέχιση και με στόχο και την ακύρωση των εξετάσεων.

3) Απαιτούμε απ τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να καλέσουν και να καλύψουν τους εργαζόμενους που έχουν δάνεια, να αρνηθούν μαζικά την πληρωμή τους για όσο διάστημα περικόπτονται οι μισθοί και αναγκάζονται να είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις

4) Τέλος καλούμε τα σωματεία αλλά και τις ομοσπονδίες να βαθύνουν την πολιτική τους παρέμβαση και να απαιτήσουν στάση πληρωμής του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: