21/4/10

Εκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο – the final cut

Η ΔΟΕ στον αστερισμό της συναίνεσης και της υποταγής…

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το εκπαιδευτικό κίνημα και συνολικά για τον κόσμο της εργασίας, ο υποταγμένος, γραφειοκρατικός συνδικαλισμός με ασάφειες, καθυστερήσεις και υπεκφυγές δημιουργεί ηττοπάθεια και σύγχυση στους εκπαιδευτικούς.

Στη συνάντηση με την υπουργό παιδείας το Δ.Σ. της ΔΟΕ πήγε χωρίς καμία συζήτηση περί του πολυνομοσχεδίου. Με μια πρωτοφανή τακτική η ΠΑΣΚ, πιστή στο ρόλο της κυβερνητικής παράταξης, από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η εισήγηση για το σχέδιο νόμου, αρνείται να μπει στη συζήτηση για το θέμα.

Αλλά και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΟΕ (με ψήφους ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) καμία ουσιαστική κριτική δεν γίνεται στο πολυνομοσχέδιο. Πουθενά δε φαίνεται η αντίθεση του Κλάδου, στο θεσμό του δόκιμου, της αξιολόγησής του και της μετάταξής του, στην αυτοαξιολόγηση όπως αυτή καταγράφεται στην εισηγητική έκθεση, στις υποχρεωτικές υπερωρίες, στο νέο ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης κ.λ.π.

Είναι φανερό ότι η ΠΑΣΚ προσπαθεί να αποφύγει το αίτημα για απόσυρση της εισηγητικής έκθεσης και μη κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, ώστε να αφήσει στο απυρόβλητο όλη τη φιλοσοφία και τη λογική της νέας αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η Κυβέρνηση.

Η μαχόμενη εκπαίδευση βρίσκεται ήδη στο δρόμο.

Το πολυνομοσχέδιο δε θα περάσει!!

  • Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν πρέπει και δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην απεργία στις 22 Απριλίου και στο απεργιακό συλλαλητήριο 11.00 μ.μ. Κλαυθμώνος.
  • Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.
  • Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην απεργία στις 4 Μάη που κήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  • Προχωράμε αποφασιστικά σε Γενικές Συνελεύσεις την επόμενη περίοδο για να οργανώσουμε την πάλη μας επιδιώκοντας πανεκπαιδευτικό και διακλαδικό μέτωπο που στόχο θα έχει πανεργατικό αγώνα με απεργιακές μορφές διάρκειας-συλλαλητήρια-καταλήψεις.
  • Να συνεδριάσουν ΤΩΡΑ οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολείων και να αποφασίσουν τη μη συμμετοχή τους σε Πρόγραμμα Αυτοαξιολόγησης.

clip_image002Θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω….

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές να ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ.

Να βγάλουμε την οργή μας στο ΔΡΟΜΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ 4 ΜΑΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: