21/4/10

Εκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο vol.2

2. Εντατικοποίηση της εργασίας, παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών

clip_image002Για να προλάβει το Υπουργείο Παιδείας το χάος που θα επικρατεί το Σεπτέμβρη στα σχολεία, εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.

Βάζει σε εφαρμογή τις 5 ώρες υποχρεωτικής απασχόλησης υπερωρίας σε κάθε εκπαιδευτικό και στην ουσία καταργεί το διδακτικό ωράριο.

Εισάγει τον όρο της δεύτερης ειδικότητας του κάθε εκπαιδευτικού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και σε διδακτικά αντικείμενα που δεν υπάγονται στην ειδικότητά του (π.χ. η δασκάλα των αγγλικών να διδάξει και Ιστορία, αν χρειαστεί, ο δάσκαλος του κανονικού σχολείου να κάνει αισθητική αγωγή στο ολοήμερο). Για να αποφευχθεί η πρόσληψη ωρομισθίου, προχωρά στη μετακίνηση σε δεύτερο σχολείο εκπαιδευτικών, όπως οι δάσκαλοι που μέχρι σήμερα, δεν μετακινούνταν.

Aνακοινώνει την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μιλώντας για 25 συν 10% για την Πρωτοβάθμια ενώ όλοι ήδη ξέρουμε ότι ο διοικητικός μηχανισμός έχει πάρει εντολές από το Σεπτέμβρη να μη χωρίζονται τα υπεράριθμα τμήματα.

Kαταργεί τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις με βάση τα κοινωνικά κριτήρια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να εργάζονται για χρόνια, μακριά από τις οικογένειες τους και σε ηλικία που οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Kαθορίζει υποχρεωτική παραμονή του νεοδιόριστου για 3 χρόνια στην οργανική του θέση, δημιουργώντας τεράστια αδιέξοδα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: